Welkom!

Deze korte cursus is bedoeld om mentoren richting te geven in de wijze waarop het onderdeel plannen zelfstandig kan worden aangeleerd aan leerlingen. 

  • Je leert waarom leerlingen het lastig vinden om te plannen (inclusief video).
  • Plannen zonder het nakomen van de planning is een kansloze missie. Hoe zorg je dat leerlingen hun planning nakomen? Of beter gezegd, hoe zorg je dat leerlingen zelf zorgen dat zij de planning gaan maken én nakomen?
  • Je krijgt een vragenlijst die je aan de leerlingen in de klas kunt voorleggen. Kant en klaar, leerlingen kunnen hier, onder het toeziend oog van jou als mentor of zelfstandig, zo mee aan de slag. 
  • Leer leerlingen hoe zij hun huiswerk kunnen inplannen én hun planning kunnen uitvoeren in een paar simpele stappen (inclusief video).
  • Motivational interviewing - voor de leerlingen die moeilijk te motiveren zijn om hun huiswerk te gaan maken, leerwerk te leren of een planning te maken krijg je een stappenplan voor het voeren van een motiverend gesprek volgens de communicatietechniek 'motivational interviewing'. Dit stappenplan helpt jou de leerling te bereiken en in beweging te laten komen
  • Je krijgt een programma (4 lessen) voor tijdens de mentorlessen waarmee je direct aan de slag kunt. Inclusief alle benodigde documenten. 
  • Je krijgt diverse downloads die je kunt gebruiken in de les (ook in de vaklessen!), waaronder werkbladen uit EVOS Leerlijn, de leerlijn voor de ontwikkeling van executieve vaardigheden bij leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs. Zo ontvang je de werkbladen 'Doelen stellen', 'Relatie, Competentie, Autonomie', 'Weekplanner', 'Persoonlijk Succesplan' en 'Afleidende Factoren'. 

Na jouw lessen weten leerlingen op welke manier zij een succesvolle planning kunnen maken die zij ook na kunnen komen, op welke manier zij doelen kunnen stellen en hoe zij om kunnen gaan met verleiding en motivatieverlies. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>