Je bent zo ver in de opleiding

Wat houdt de StrongKids in?

StrongKids Trainingen worden door heel Nederland, België en zelfs al op de benedenwindse eilanden aangeboden aan kinderen of jeugd die weerbaarder willen worden, een groei-mindset willen ontwikkelen, minder faalangstig willen zijn, willen leren omgaan met toets- of examenvrees en een beter of positiever zelfbeeld willen krijgen. 

StrongKids Trainers

Klik op de afbeelding hiernaast en bekijk welke StrongKids Trainers al zijn aangesloten bij het netwerk van zelfstandige StrongKids Trainers.

Als je straks vanuit jouw eigen praktijk StrongKids trainingen wilt gaan geven aan kinderen of jeugd kun je je voor de website aanmelden. Wij plaatsen jou dan ook op de website zodat je vindbaar bent voor ouders en scholen. 

website: www.strong-kids.nl

StrongKids Trainingen worden ook in klassen gegeven, gewoon op school, door de eigen leerkracht of mentor die StrongKids Trainer is, door een gecertificeerde collega op school of door een zelfstandige StrongKids Trainer. 

De StrongKids Training kan individueel, in (kleine) groepen of zelfs in de klas worden gegeven aan alle kinderen vanaf ongeveer 8 jaar tot en met de examenklassen op het Voortgezet Onderwijs en zelfs ook in het beroepsonderwijs. 

In de praktijk zien we veel kinderen en jeugd die de training zelfs meerdere malen volgen. De training kan gemakkelijk worden aangepast aan de hulpvraag van het individu of de groep, zodat het voor de kinderen en jeugd leuk en leerzaam blijft, ook als ze de training vaker volgen. 

Werkboeken

Voor de trainers is een werkboek beschikbaar voor kinderen tot 12 jaar en voor jeugd vanaf 12 jaar. In beide werkboeken staan meer dan 100 oefeningen, gecategoriseerd op de volgende categorieën:

 • Startoefeningen
 • Doelen stellen (Wat wil ik bereiken?)
 • Zelfbeeld en metacognitie (Wie ben ik? Hoe zie ik mijzelf?)
 • Veiligheid (Hoe ziet mijn omgeving eruit? Vertrouw ik op mijn omgeving?)
 • Weerbaarheid (Durf ik voor mijzelf op te komen?)
 • Assertiviteit (Hoe reageer ik op mijn omgeving?)
 • Adaptief vermogen (Hoe pas ik mij aan?)
 • Sociale interactie (Hoe ben ik in de groep? Hoe maak ik contact?)
 • Omgaan met angsten en emoties
 • Toets- en examenvrees
 • Ontspanningsoefeningen
 • StrongKids is UNIEK

  Voor elke deelnemer kun je een uniek eigen programma aanbieden, helemaal op maat gemaakt. De training is door de diversiteit van de oefeningen voor elk kind haalbaar en passend. 

  Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen kiezen en leren dat zij (nog) niet alles met een groep hoeven te delen als zij daar (nog) niet aan toe zijn. Niet alle kinderen ervaren direct de veiligheid in de groep om deel te nemen aan groepsprocessen. Zij mogen daarom ook altijd kiezen voor een individuele opdracht in plaats van een opdracht met de groep. Natuurlijk willen we dat kinderen zich ontwikkelen, maar dat mogen zij in hun eigen tempo doen. Kinderen krijgen tijdens de training allerlei handvatten aangereikt, waardoor zij zich ook na de lessen verder kunnen ontwikkelen in de genoemde vaardigheden. Willen zij niet aan een groepsopdracht meedoen? Dan zijn er meer dan voldoende individuele opdrachten waaruit zij een keuze kunnen maken. Elk kind, elke volwassene, is uniek. Met unieke keuzes, mogelijkheden, wensen en behoeften. Met de StrongKids Trainingen proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij dit unieke karakter. 

  De StrongKids Training is toepasbaar voor groepen, maar wanneer je als trainer het gevoel hebt dat het voor een kind goed zou zijn, eerst een aantal lessen individueel te volgen, dan kun je gemakkelijk een lessenreeks van lessen samenstellen uit het werkboek. 

  Verloop van de opleiding

  Je volgt in ongeveer 10 weken tijd het theoretische gedeelte van deze opleiding online, via deze leeromgeving. Tijdens de lessen voer je de opdrachten uit die je vervolgens instuurt naar jouw docent van de Wegwijs Academie. Jouw werk wordt voorzien van feedback, zodat je ook tijdens de online lessen actief bezig bent met de stof en feedback krijgt waarmee je weer verder kunt. 

  Je bent in deze 10 weken ongeveer 3 a 4 uur per week bezig met het voltooien van de lessen en het uitvoeren van opdrachten. Zorg dat je wekelijks tenminste een halve dag vrij houdt voor het volgen van deze opleiding. Je sluit de opleiding af met een praktijkdag. 

  Praktijkdag

  Tijdens de afsluitende praktijkdag presenteer je een oefening in de groep waarmee je de opleiding hebt gevolgd. Je bent die dag dus zowel trainer als deelnemer voor de examens van anderen. Zo zie je ook verschillende uitvoeringen van oefeningen en krijg je ook de feedback mee die door de examinatoren gegeven wordt aan medekandidaten. Je wordt door jouw docent begeleid naar dit moment.

  CERTIFICERING

  Je wordt StrongKids Trainer als jij: 

  • alle huiswerkopdrachten met een voldoende hebt afgerond
  • de theorietoets met een voldoende hebt afgerond en
  • de praktijkdag met goed gevolg hebt doorlopen 

  En natuurlijk helpen wij jou daarbij. Kan een opdracht een keer nog niet met een voldoende worden beoordeeld? Geen probleem, met de feedback die je van jouw docent krijgt kun je je opdracht herzien en nogmaals insturen. 

  Ben je voor alle opdrachten zoals bovenstaand beschreven geslaagd? Dan mag je het logo dat je hier links ziet voeren op social media, jouw website of bijvoorbeeld in het jaarprogramma van jullie school. 


  De lessen die je gaat volgen tijdens deze opleiding bestaan uit video's, teksten en foto's. De lessen zijn gemakkelijk te volgen. Heb je vragen over de lessen? Dan kun je de docent van de opleiding altijd mailen. Je krijgt bij de start van de opleiding een mail van jouw docent, waarin de gegevens staan. 

  Voordat de opleiding start krijg je van ons een pakket toegestuurd via de post. Daarnaast ontvang je van ons bericht over het tijdspad en de deadlines voor het inleveren van de huiswerkopdrachten. Mocht je willen afwijken van deze deadlines, dan is dat mogelijk, in overleg met jouw docent. 

  We wensen je heel veel plezier met deze opleiding en hopen jou over ongeveer 3 maanden te mogen feliciteren met jouw certificering als StrongKids Trainer. 

  Hartelijke groet,

  Het team van de Wegwijs Academie

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >