Wegwijs Kids

training LEREN LEREN voor jeugd

11 Modules 22 Lessen None

Voordat we van start gaan is het handig als je een paar dingen weet:

Deze lessen worden gevolgd door individuele leerlingen, maar ook door mentorklassen. Als je de les in jouw klas volgt, dan stuur je geen huiswerk in. Jouw mentor beslist dan hoe jullie omgaan met huiswerk en kijkt het huiswerk na.

Volg je de training individueel? Dan kun je je huiswerk insturen naar j.roel@wegwijscc.nl. Jouw mentor en coach is dan Jantien Roël. Zij is trainer bij Wegwijs en zal jou begeleiden en feedback geven op jouw huiswerk. 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze training leer je niet alleen hoe de hersenen denken en leren, maar leer je ook technieken aan die het leren een stuk makkelijker maken. Je leert verschillende leerstrategieën te gebruiken en je leert bijvoorbeeld om volgens een bepaalde structuur naar teksten te gaan kijken. Je gaat de teksten markeren en je maakt een structuurmap, waardoor het leren en onthouden wetenschappelijk bewezen bijna 50% verbetert! 

Tijdens de training krijg je af en toe opdrachten die je moet maken. Deze opdrachten moet je in sommige gevallen doorsturen naar ons, ter beoordeling. Wanneer je alle opdrachten hebt ingestuurd en de toets hebt gemaakt en ingestuurd, dan krijg je je certificaat zo spoedig mogelijk via de mail toegezonden.

Wat heb je voor deze training nodig?

Vanaf les 6 heb je het volgende nodig:
> verschillende kleuren fineliners (minimaal 5, je kunt hiervoor Stabilo point 88 gebruiken) >  4 markeerstiften (roze, groen, geel en blauw)  > voldoende A3 vellen 
Verder heb je een printer met A4 vellen nodig om af en toe materiaal uit te printen en natuurlijk een computer voor het volgen van de lessen.

Volg je de lessen tijdens de mentorles? Dan heb je geen computer nodig. Jouw mentor kan dan de lessen op het digibord laten zien en met de klas doornemen.

De stiften heb je pas nodig vanaf les 6! Je kunt dus gerust starten met les 1 als je nog niet alle spullen in huis hebt. 

Wil je liever dat wij een pakket voor jou samenstellen? De kosten hiervoor zijn € 30,=. Je kunt een mail sturen met je adres naar LLVO@wegwijscc.nl en het 'starterspakket' aanvragen. 

Nu gaan we echt van start. Veel plezier met de training!

Welkom
Welkom bij de training LEREN LEREN. Je leert in deze training hoe je teksten zo kunt omzetten dat je ze beter kunt gaan begrijpen en onthouden, je leert hoe je je huiswerk kunt inplannen, op welke manier jij het beste leert en hoe je die wetenschap kunt inzetten bij het leren. Deze training kun je alleen volgen, maar ook met je ouder(s) of begeleider. Let er wel op dat al het materiaal dat je hier kunt downloaden en de video's die je te zien krijgt alleen bestemd zijn voor deze training en niet mogen worden gedeeld met derden. 
 In deze eerste les vertellen we je kort wat over de werking van het brein. Klik hieronder om de video te starten.
Video

Je kunt er in deze training zelf voor kiezen om meerdere lessen achter elkaar te volgen of elke week een les. Probeer er voor jezelf wel regelmaat in te krijgen. Het zou jammer zijn als je vergeet de lessen te volgen. Maak dus een goede planning en zet dat in je agenda. Wanneer ga jij de lessen volgen? En hoe lang wil je achter elkaar werken aan de training? 

De tijd dat je ongeveer over een les doet staat steeds achter de les vermeld (zie aan de rechterkant in de index). Zo kun je een goede indeling maken voor het volgen van de lessen. 

Het is belangrijk dat je een agenda hebt waar je alles goed in kan opschrijven. Heb je geen agenda? Stel dan als doel er zo snel mogelijk één te kopen. Heb je nog geen agenda? Dan kun je ook dit werkblad uitprinten. Print dit werkblad 2 keer uit, zodat je 2 weken vooruit kunt plannen. 

Een tip van ons: de 1blik agenda wordt in les 21, waar we de huiswerkplanner bespreken, aangeraden als agenda om te gaan gebruiken. Deze is te bestellen via  https://www.1blik.nl/producten/1blik-schoolagenda

Overzicht van de lessen

Pen
>