Wegwijs Academie

Online academie voor professionals in het onderwijs en in de zorg, voor ouders en voor jeugd

Online Academie

Sla samen met ons de brug tussen onderwijs en zorg

Wegwijs Academie staat voor kwalitatief goed onderwijs aan professionals die met kinderen of jeugd werken, ouders en jeugd. De Wegwijs Academie biedt verschillende trainingen en materialen aan waar de professional in de klas of in de praktijk gebruik van kan maken. De trainingen zijn theoretisch, waar mogelijk wetenschappelijk onderbouwd en hebben een zeer praktisch karakter, zodat je direct aan de slag kan met het geleerde. 

Naast de online academie biedt Wegwijs ook fysieke trainingen en opleidingen aan. Meer informatie vindt u via www.wegwijscc.nl

Bekijk hier ons online aanbod 

Opleiding tot
LEREN LEREN Specialist

De opleiding tot LEREN LEREN Specialist is een opleiding voor leerkrachten, docenten en andere jeugdbegeleiders die jeugd willen begeleiden bij het leren leren.

Opleiding tot
StrongKids Trainer

Met deze opleiding kun je faalangstreductie- en weerbaarheidstraining voor kinderen en jeugd. Je leert jeugd te begeleiden in grote groepen, kleinere groepen en individueel.

Cursus Lateralisatie en Leerproblemen

Leer meer over lateralisatie (samenwerking tussen de twee hersenhelften), de fases in het lateralisatieproces en de relatie van lateralisatie met leren.

Cursus voor mentoren
Mentortraining 'Plannen'

Deze korte cursus is bedoeld om mentoren richting te geven in de wijze waarop het zelfstandig inplannen van maak- en leerwerk kan worden aangeleerd aan leerlingen. 


Traject
Start Jouw Eigen Bedrijf

Dit online traject is bedoeld voor startende en doorstartende ondernemers die zichzelf en hun bedrijf goed onder de loep durven nemen. Die echt een stevig bedrijf willen neerzetten, die lef hebben, doorzettingsvermogen en die zin hebben om aan het eind van dit traject een feestje te vieren met de ervaren ondernemers die leiding geven aan dit traject. Ben jij er klaar voor?

Training
LEREN LEREN voor jeugd

Deze online training is geschikt voor jongeren die willen weten op welke manier zij het beste kunnen leren. De training zit boordevol leer- en geheugenstrategieën. Je leert hoe je het beste kunt plannen en op welke manier je informatie het beste kunt onthouden. Je leert wat meer over de werking van de hersenen, zodat je ook snapt waarom je eigenlijk huiswerk maakt en informatie leert. 


Overige fysieke trainingen

Wegwijs biedt naast een online academie ook verschillende fysieke trainingen aan, zowel via open inschrijving als op maat trainingen voor scholen of instellingen.

Heeft u interesse in één van onze trainingen of wilt u een offerte ontvangen voor een op maat traject? Neem contact op via de contactpagina van Wegwijs Academie.Team

Ons team van docenten

Onze expertise

Wegwijs biedt trainingen die gericht zijn op het versterken van leerprestaties en zelfvertrouwen van leerlingen met leermoeilijkheden, ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid, dyslexie, concentratie- of gedragsproblemen. De trainingen worden aangeboden aan (onderwijs-)professionals, ouders en cliënten/leerlingen. De trainingen worden door heel Nederland en België op onze locaties of op de locatie van de school of instelling aangeboden. Wegwijs biedt naast live fysieke trajecten ook live online trajecten voor onderwijsteams en online trajecten die in de eigen tijd op het eigen gekozen moment gevolgd kunnen worden.

  • Executieve functies
  • Leren Leren
  • Hersenwerking bij kinderen en pubers
  • Mindset
  • Groepsdynamica
  • Conflicthantering
  • Omgaan met 'lastig' gedrag
  • Begeleiding bij faalangst

Wat cursisten zeggen

De trainingen van Wegwijs zijn vooral praktisch en direct toepasbaar. Super fijn!

Ik raad iedereen aan om deze opleiding te gaan doen (LEREN LEREN Specialist)

De opleiding tot LEREN LEREN Specialist is krachtig en heeft mij extra kritisch gemaakt als coach maar ook als docent. Ik ben nu bewuster mijn lessen aan het voorbereiden en ik snap nu beter waarom studenten en kinderen erg onzeker worden als ze een tekst niet begrijpen. Jantien is een super fijne begeleider, ziet meteen in waar je hulp nodig hebt, geeft je beter inzicht door goede uitgebreide uitleg te geven op je antwoorden. En wat ik enorm op prijs stel is dat je ook daarna een beroep op haar kunt doen voor extra uitleg. Hetzij via mail of in de besloten groep op Facebook. Ik raad iedereen aan die in het onderwijs zit om deze opleiding te gaan doen!!

Cristina - docent en jongerencoach

Ik heb de opleidingen tot Jeugd Breincoach, LEREN LEREN Specialist en StrongKids Trainer gevolgd. De opleidingen zijn allemaal volledig en direct inzetbaar. Ik maak veel gebruik van de testen en het andere materiaal dat allemaal kant en klaar wordt aangeleverd. Ook al wist ik al wel heel veel vanuit mijn opleidingen daarvoor, nu zijn alle puzzelstukjes op hun plaats gevallen en kan ik ook echt praktisch aan de slag.


pieteke kingma, schoolcounsellor

Met zorg samengestelde opleidingen die begeleiders een goede structuur bieden om kinderen en jongeren zinvol vooruit te helpen. Je krijgt concreet materiaal en handreikingen waarmee je meteen in de praktijk aan de slag kunt. 

Wij hebben met alle collega's alle opleidingen gevolgd en hopen in de toekomst nog meer bij Wegwijs te kunnen volgen. 


collega's van uniek begeleidingen

Overig materiaal en diensten van Wegwijs

Opleiding tot
Jeugd Breincoach

3-daagse fysieke opleiding voor het begeleiden van leerlingen en cliënten op het gebied van executieve functies. 

Leerlijn 
Executieve Functies

De Leerlijn Executieve Functies is zeer praktisch inzetbaar en ontworpen voor gebruik in het PO, VO en PrO. 

>